Ostrea Lyceum

Abonneren op deze blog

KIKA

Beste leerlingen
Zoals elk jaar wordt er op onze school een goede doelen actie gehouden. De opbrengst is deze keer bestemd voor KiKa. De officiële naam is Stichting Kinderen Kankervrij. KiKa zet zich in voor het  onderzoek naar de genezing van kanker bij kinderen. Je hebt vast wel van deze organisatie gehoord en misschien ken je ook wel een kind dat kanker heeft. Er is al heel veel verbeterd. Op dit moment is de kans op genezing al 75%, maar de hoop is dat door meer en verdergaand onderzoek nog veel meer kinderen zullen genezen.
Als school kunnen we natuurlijk veel doen om aan dit goede doel bij te dragen. We willen graag met een klein jaaractieteam allerlei acties organiseren, zoals bakesales, valentijnsactie, sponsorloop, enz. De opbrengst van de brugklasshow en het kerstgala komt ook ten goede aan KiKa.
Als min of meer officiële start zal op 24 oktober op de Elsdorpweg, op 25 oktober op de Bergweg en op 26 oktober op de Fruitlaan een kraampje van KiKa in de aula staan tijdens de A- en B-pauze.
We hopen dat jullie allemaal zullen mee willen doen met de acties en dat de opbrengst dit jaar hoog zal zijn. Als je een idee hebt voor een actie, laat het ons weten!
Aan het eind van het schooljaar zullen we het totale bedrag van alle acties bekend maken en overhandigen aan KiKa.

mw Hannewijk vmbo (han)
mnr  't Hart vwo/havo/mavo  (hrt)

9-10-2017 13:23

Enquête PWS vaccineren

LET OP:Alleen in te vullen door meisjes.

Hallo ik ben Anna, momenteel ben ik bezig met mijn profielwerkstuk over vaccineren.
Ik zou jullie daarom een paar vragen willen stellen. Dit is anoniem en duurt minder dan 5 minuten.
Deze enquête is bedoeld voor meisjes.

27-9-2017 8:02

Alle leerlingen Office 365 !

Al onze leerlingen en alle personeelsleden hebben nu de beschikking over Office 365. Ga naar www.office.com en log daar in. Leerlingen gebruiken hun leerlingnummer @ostrealyceum.nl (bijvoorbeeld 123456@ostrealyceum.nl) en docenten gebruiken hun afkorting @ostrealyceum.nl (bijvoorbeeld abc@ostrealyceum.nl). Het wachtwoord dat er bij hoort, is hetzelfde wachtwoord waarmee je op school inlogt bij een computer. Alleen op school kun je dat wachtwoord aanpassen.
Overal en altijd kun je met zo'n Office 365 account inloggen. Als je op school al ingelogd bent op een pc hoef je niet meer het wachtwoord in te vullen.
Via Office 365 is het ook mogelijk Office lokaal op een pc te installeren. Als je thuis een computer hebt waar je Office op wil installeren, dan kan dat dus via diezelfde link.
De Google e-mailadressen zijn nog te gebruiken tot het einde van di schooljaar. Daarna kun je ze niet meer gebruiken.

13-7-2017 19:14

Selecteer een taal