Ostrea Lyceum

Niet van Ostrea Lyceum?

Abonneren op deze blog

Stem op Kristel van Schaik!!!

Mevrouw Van Schaik van het Ostrea Lyceum is door V1B genomineerd voor beste docente van Zeeland!!! Help haar te winnen door te stemmen!!

V1B zegt: “Wij hebben mevrouw Van Schaik genomineerd omdat ze hele leuke lessen geeft, heel goed uitlegt en superveel (woord)grapjes maakt (met hele slechte humor).

Het zou natuurlijk supertof zijn als we die beker zouden winnen, dus help mee door te stemmen via de app of de website van de PZC.

Alvast bedankt namens klas V1B

6-12-2017 13:52

Kerstgala

Op vrijdag 15 december is het kerstgala voor de bovenbouw (klas 3 en hoger). Het feest begint om 20.30 uur en zal plaatsvinden op locatie Oost (Bergweg). Tijdens de avond is er een dansoptreden te zien van de Janvier dansgroep. Om 0.00 uur is het feest afgelopen.
Vanaf 4 december zijn de kaartjes voor  €6,- te koop in de 10 uur pauze bij de kantine  aan de Fruitlaan en de Bergweg.

6-12-2017 7:31

Alle leerlingen Office 365 !

Al onze leerlingen en alle personeelsleden hebben nu de beschikking over Office 365. Ga naar www.office.com en log daar in. Leerlingen gebruiken hun leerlingnummer @ostrealyceum.nl (bijvoorbeeld [email protected]) en docenten gebruiken hun afkorting @ostrealyceum.nl (bijvoorbeeld [email protected]). Het wachtwoord dat er bij hoort, is hetzelfde wachtwoord waarmee je op school inlogt bij een computer. Alleen op school kun je dat wachtwoord aanpassen.
Overal en altijd kun je met zo'n Office 365 account inloggen. Als je op school al ingelogd bent op een pc hoef je niet meer het wachtwoord in te vullen.
Via Office 365 is het ook mogelijk Office lokaal op een pc te installeren. Als je thuis een computer hebt waar je Office op wil installeren, dan kan dat dus via diezelfde link.

6-12-2017 7:31

KIKA

Beste leerlingen
Zoals elk jaar wordt er op onze school een goede doelen actie gehouden. De opbrengst is deze keer bestemd voor KiKa. De officiële naam is Stichting Kinderen Kankervrij. KiKa zet zich in voor het  onderzoek naar de genezing van kanker bij kinderen. Je hebt vast wel van deze organisatie gehoord en misschien ken je ook wel een kind dat kanker heeft. Er is al heel veel verbeterd. Op dit moment is de kans op genezing al 75%, maar de hoop is dat door meer en verdergaand onderzoek nog veel meer kinderen zullen genezen.
Als school kunnen we natuurlijk veel doen om aan dit goede doel bij te dragen. We willen graag met een klein jaaractieteam allerlei acties organiseren, zoals bakesales, valentijnsactie, sponsorloop, enz. De opbrengst van de brugklasshow en het kerstgala komt ook ten goede aan KiKa.
Als min of meer officiële start zal op 24 oktober op de Elsdorpweg, op 25 oktober op de Bergweg en op 26 oktober op de Fruitlaan een kraampje van KiKa in de aula staan tijdens de A- en B-pauze.
We hopen dat jullie allemaal zullen mee willen doen met de acties en dat de opbrengst dit jaar hoog zal zijn. Als je een idee hebt voor een actie, laat het ons weten!
Aan het eind van het schooljaar zullen we het totale bedrag van alle acties bekend maken en overhandigen aan KiKa.

mw Hannewijk vmbo (han)
mnr  't Hart vwo/havo/mavo  (hrt)

9-10-2017 13:23

Selecteer een taal