Ostrea Lyceum

Niet van Ostrea Lyceum?

Abonneren op deze blog

Alle leerlingen Office 365 !

Al onze leerlingen en alle personeelsleden hebben nu de beschikking over Office 365. Ga naar www.office.com en log daar in. Leerlingen gebruiken hun leerlingnummer @ostrealyceum.nl (bijvoorbeeld 123456@ostrealyceum.nl) en docenten gebruiken hun afkorting @ostrealyceum.nl (bijvoorbeeld pts@ostrealyceum.nl). Het wachtwoord dat er bij hoort, is hetzelfde wachtwoord waarmee je op school inlogt bij een computer. Alleen op school kun je dat wachtwoord aanpassen.
Overal en altijd kun je met zo'n Office 365 account inloggen. Als je op school al ingelogd bent op een pc hoef je niet meer het wachtwoord in te vullen.
Via Office 365 is het ook mogelijk Office lokaal op een pc te installeren. Als je thuis een computer hebt waar je Office op wil installeren, dan kan dat dus via diezelfde link.
De Google e-mailadressen zijn nog te gebruiken tot het einde van di schooljaar. Daarna kun je ze niet meer gebruiken.

8-3-2017 13:07

14 maart Scholierenverkiezingen op het Ostrea Lyceum

Iedereen heeft een stem. Je hebt een stem om je mening te geven. In Nederland staat de vrijheid van meningsuiting in de grondwet en we zijn daar fier op; dat je mag zeggen: ‘ik vind…’
Nederland is een parlementaire democratie. We hebben volksvertegenwoordigers die onze stem laten horen in de gemeenteraad of in de Tweede Kamer. Deze volksvertegenwoordigers zitten daar namens ons allen. Nu zijn de verkiezingen op 15 maart voor diegene die 18 jaar en ouder is, maar …
De scholierenverkiezingen zijn altijd heel belangrijk geweest. Het is ook een mogelijkheid om kenbaar te maken welke koers de jongeren willen dat Nederland vaart. Kortom, hét moment om je uit te spreken voor democratie en voor je mening.
Op 14 maart gaan de stembussen open op het Ostrea Lyceum. In aanloop van onze verkiezingsdag krijg je van allerlei kanten informatie om de voor jou juiste stem uit te brengen. Je kan natuurlijk ook stemwijzers invullen, debatten kijken, het nieuws volgen, op straat in gesprek gaan met politici en via internet de politieke partijen napluizen. En natuurlijk, het in leven houden van je kamergotchi is ook politieke betrokkenheid!
Er is speciaal voor jullie een facebookpagina met allerlei verkiezingsinformatie: Ostrea Lyceum Verkiezingsdag. En via IT’s learning word je uitgenodigd voor het project scholierenverkiezingen. Je klas wordt ook bezocht door ons campagneteam.
Dus beste leerlingen van Ostrea: gebruik je stem wijs, gebruik je stem verstandig, maar vooral GEBRUIK je stem!
Met democratische groet,
Team scholierenverkiezingen

8-3-2017 11:09

Foto's Open Podium

Er zijn foto's van het Open Podium!

5-12-2016 23:11

Selecteer een taal